De kop is er af!

Januari 2022 zit er op. En zoals ik had beloofd in mijn laatste blog van 2021, is het tijd voor een recap van Januari.

Normaal heb ik na de feestdagen altijd een beetje moeite om op gang te komen. Maar door het heerlijke weer en de leuke afspraken in mijn agenda was dat dit jaar geen probleem.

Mijn eerste klus was een fotoshoot van Dozer, een Franse Bulldog van 4 maanden oud. Wat een feest! Dozer kwam bij mij thuis in mijn studio. Mijn eigen model Bumper was spelen bij de dagopvang en Dozer onderzocht alle kussentjes en speeltjes van Bump. Vervolgens ging hij heel dapper op het achtergrondpapier zitten en poseerde hij perfect voor de eerste foto’s. Om vervolgens lekker koppig met zijn kont naar de camera te blijven zitten. Heerlijk, bulldoggen! Meteen duidelijk maken wie de baas is. En ik was het duidelijk niet 😉Die zelfde middag kreeg ik nog een hondje in mijn studio. Saartje, een Podenco. Maar zo dapper en eigenwijs als Dozer was, zo onzeker was Saar. Het arme meisje heeft een zwaar leven gehad in Cran Canaria, maar nu staat haar gouden mandje in Sittard. Ik heb Saar even de tijd gegeven om het hele huis te ontdekken en toen ze met me mee liep om koffie voor haar baasjes te zetten, wist ik dat ze me vertrouwde. Ik heb meteen mijn camera gepakt en de baasjes van Saar hebben hard gewerkt om haar in de goede positie te krijgen. Gelukkig ging dit redelijk goed. Bij onzekere honden laat ik altijd de hond de shoot bepalen en na 1,5 uur gaf Saartje aan dat het genoeg was geweest. Moe maar voldaan kwam ze aan mijn voeten liggen. En de foto’s zijn te gek geworden!Ook kon ik in januari een klus afronden waar ik in december al aan had gewerkt. Voor mijn vaste klant R&T Floorpads had ik detail opnames gemaakt van een aantal verschillende productgroepen. Zij wilden deze foto’s graag op groot formaat, in een lijst, geleverd krijgen. Dus had in december al de foto’s gemaakt en de lijsten besteld. Na goedkeuring van de foto’s werden ze gedrukt in het vaklab en kon ik ze begin januari afleveren.Wat ik ook al in december in gang had gezet is mijn geheime project met Nicole van Honden Verzorgings Instituut Limburg. Wat we precies gaan doen gaan we in februari bekend maken, maar we hebben in ieder geval wel een aantal honden nodig. Dus hebben we een oproep gedaan op social media. En de reacties waren overweldigend! Zelfs Dagblad De Limburger heeft onze oproep gedeeld. Meer dan 100 honden hebben zich gemeld en Nicole en ik gaan nu de leukste, mooiste en grappigste honden uitkiezen. Wil je meer weten over het project? Houd onze socials dan goed in de gaten!


Naast alle opdrachten blijven er altijd veel klusjes liggen. Zoals boekhouding en content maken voor social media. Maar ook klusjes in huis blijven altijd liggen. Gelukkig had ik wat dagen vrij geroosterd om dit soort dingen ook aan te pakken. Mijn huis is weer helemaal op orde, de (meer dan 100) planten staan er weer prachtig bij en mijn kleerkast is helemaal uitgemest. De boekhouding is niet gelukt. Want dat stond op de agenda toen de kroegen eindelijk weer open gingen. En tja, dan moet je toch je prioriteiten aanpassen 🍷

In februari staan er een paar leuke opdrachten in mijn agenda, gaan we knallen met het geheime project en ga ik een weekendje naar Den Haag. Samen met vriendinnen Lara en Lida gaan we weer een toffe vrije fotoshoot in elkaar draaien. Long overdue, want de laatste shoot met z’n drietjes was in 2019. Vorige week hebben Lida en ik op een terrasje in Tilburg gebrainstormd over het thema, de kleding, de make-up en belichting. Ook daar zal ik snel meer over vertellen, maar ik kan wel al zeggen dat het een drieluik gaat worden met veel groene elementen.


Tot volgende maand!
116 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven